Σάββατο 6 Ιουνίου 2015

Αποτελέσματα από 2ο Τουρνουά Petanque Σερίφου

Την Παρασκευή, 05/06/2015, πραγματοποιήθηκε στο γήπεδο του Αυλόμωνα το  2ο Τουρνουά Petanque Σερίφου. Το Τουρνουά διοργανώθηκε  από το Δημοτικό Σχολείο Σερίφου  και συμμετείχαν μαθητές των Γ΄, Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄τάξεων του Δημοτικού καθώς και μαθητές της Α΄τάξης του Γυμνασίου (οι οποίοι έχουν διδαχθεί το άθλημα Petanque στο μάθημα της Φ. Α. κατά τη φοίτησή τους στο Δημοτικό Σχολείο).

Στις 17:30, άρχισαν οι αγώνες και παρά τον δυνατό αέρα, 18 ομάδες ( των δυο παιχτών) διεκδίκησαν με πάθος και αγωνιστικότητα, επί ίσοις όροις, τις τρεις πρώτες θέσεις και τα αντίστοιχα μετάλλια !

Το κοινό παρακολούθησε ένα υψηλό αγωνιστικό επίπεδο Petanque κι ενθουσιάστηκε από την υποδειγματική αθλητική συμπεριφορά των μικρών μαθητών όσο και από την εντυπωσιακή τους πρόοδο στο άθλημα.

Γύρω στις 20:00 αναδείχθηκαν οι νικήτριες ομάδες:

  • την 1η θέση κατέκτησε η ομάδα "Κιτρινοπράσινα φύλλα" ( αποτελούμενη από τις μαθήτριες της Γ΄τάξης, Μαρία Κ. και της Ε΄τάξης Εμμανουέλα Μ. )
  • την 2η θέση κατέκτησε η ομάδα " Ροζ τριαντάφυλλα" (αποτελούμενη από τις μαθήτριες της Στ΄τάξης, Αουρέλα Σ. και Ερίσα Μπρ.)
  • την 3η θέση κατέκτησε η ομάδα " Ηλιαχτίδες" (αποτελούμενη από τις μαθήτριες  της ΣΤ΄τάξης,  Ευαγγελία Γ. και Κλαούντια Ρ.)
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αγώνας για την τρίτη θέση ήταν αμφίρροπος μέχρι το τέλος και η απόδοση της αντίπαλης ομάδας ( Ροζ Πάνθηρες, αποτελούμενη από τις μαθήτριες της Στ΄ τάξης  Άννα Μ. και Πόπη Π.) ήταν εξαιρετική!

Γάλλοι τουρίστες που προσκλήθηκαν, από μένα προσωπικά, να παρακολουθήσουν τους αγώνες ενθουσιάστηκαν που αναπάντεχα στο μικρό νησί της Σερίφου, είδαν μικρά παιδιά να παίζουν τόσο σοβαρά και άξια το δικό τους άθλημα και μου έδωσαν ειλικρινή συγχαρητήρια για την προσπάθειά μας. Είπαν χαρακτηριστικά:" Παίζετε το Petanque εδώ στη Σέριφο,ακριβώς όπως το παίζουμε εμείς στη Γαλλία"

Η λήξη του Τουρνουά έγινε με την απονομή των μεταλλίων στις νικήτριες ομάδες από το Δήμαρχο της Σερίφου, τον εκπρόσωπο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και τη Διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου Σερίφου αντίστοιχα. Στη συνέχεια μετά τις απαραίτητες αναμνηστικές φωτογραφίες και τη δική μου υπόσχεση ότι θα κάνω ότι μπορώ για να βοηθήσω στην εξέλιξη του αθλήματος εδώ στο νησί, το 2ο Τουρνουά Petanque πέρασε στην... ιστορία! Θα μείνει όμως χαραγμένο στη μνήμη όλων μας γιατί πραγματικά περάσαμε υπέροχα!

Οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ από καρδιάς στους συναδέλφους μου εκπαιδευτικούς, για την πολύτιμη βοήθειά τους στη διεξαγωγή των αγώνων του Τουρνουά.
Ευχαριστώ όμως επίσης, τους αγαπημένους μου μαθητές για την  υπέροχη συνεργασία! Μαζί εξελισσόμαστε στο άθλημα και μαζί θα το αναπτύξουμε!

Πετάνκ- πετάνκ η Σέριφος, αγαπητοί αναγνώστες, και φυσικά... πετά- πετά το ..Δημοτικό Σχολείο Σερίφου!!!

 Παραθέτω, τελειώνοντας, το πρόγραμμα των αγώνων και τις συμμετοχές των ομάδων:
  
και για του λόγου το αληθές... η αναμνηστική μας φωτογραφία:

                                                                                
                                                                                     Η  Κ.Φ.Α.

                                                                                                                Νατάσα Βουρλή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου